Saturday, November 25, 2023

Prin padure

 Ziua mohorâtă și noroiul nu ne-a oprit sa facem câteva fotografii. Toate pozele sunt făcute cu un obiectiv fix de 105mm, de care sunt absolut îndrăgostit. 








8 comments:

  1. Felicitari! Imi plac foarte mult. Am incercat si eu sa fac cu frunze cazand. Nu mi-au iesit niciodata. Nimic nu era in focus

    ReplyDelete
    Replies
    1. Depinde ce camera ai. Eu am un mirrorleass de la Fuji si are o optiune care face focusul automat pe obiecte in miscare. Daca ai DSLR te chinui mult. Frumoase poze.

      Delete
    2. Eu am un Nikon D750, deci DSLR. Este adevărat că este ceva mai greu. Însă dacă stabilești zona de focus și mergi pe focus manual, plus ceva profunzime de camp (nu prea mare, pentru că vrei sa ai frunzele in prim plan), poți realiza fotografiile fara probleme. Parametrii mei au fost: timp de expunere l/2500, diafragma F4, ISO 2500, o treaptă "+" compensarea expunerii. Succes!

      Delete
  2. Ati fost mai multi? Sunteti un grup? Vreau si eu. Pe unde va intalniti? Ca m-am saturat sa merg singura prin gradina botanica.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu ies cu un grup. In general sunt destul de solitar. Ieri am ieșit cu un prieten. Dar, dacă ieși prin botanica, te poți întâlni des cu domnul Cantea, un fotograf mai un vârstă de la care ai imens de învățat. Îți recomand cu toată căldura întâlnirea cu domnia sa. Crede-mă că îți va schimba paradigma.

      Delete
  3. Cumva off topic. Vreau sa trec de la telefon la un aparat foto pentru fotografia banala. Adica ce faceam cu telefonul, sa fac acum cu aparatul foto. Am citit o groaza de materiale despre aparate pentru incepatori. Si toti o cam scalda. Poti recomanda ceva? Concret?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Concret? Din păcate, nu. Eu am Nikon pentru peisaje, macro, portret, astro, Olympus pentru wildlife, Canon pentru fotografia de strada. Și toate îmi plac pentru scopul lor. Am o ușoară aplecare spre Nikon pentru că a fost primul meu aparat. Însă toate sunt bune. Nu îți lua aparate noi. SH- urile sunt excelente. Mai degrabă ia obiective bune. Sticla e mai importantă decât aparatul. La 2000 de lei găsești chestii minunate.

      Delete
    2. Are dreptate Photos. Inca un sfat. Vezi in grupul tau de prieteni cam pe ce merg. Si cumpara la fel ca ei. Nu din spirit de turma ci pentru obiective. De exemplu daca ei sunt pe Nikon si tu iti iei Canon, nu vei putea folosi obiectivele lor. Si cum costa o mana si un picior fiecare obiectiv, e un avantaj sa poti imprumuta.

      Delete

Aurora

 E ca o recunoaștere a nopților de învățat și stat sub stele. Poate pentru unii chestia asta nu înseamnă nimic. Dar pentru mine e important:...