Tuesday, April 16, 2024

Bubu

 


Cândva aveam un prieten. Mare poet. Probabil unii dintre voi l-ați citit. Își spunea "cerșetorul de cafea". Iar în lunile de primăvară "colecționarul de buburuze". Și asta nu pentru gâzulițele cu pricina. Ci pentru că erau lunile în care apăreau rochițele cu picățele pe strada, singurele semne de normalitate, într-o lume abrutizată, in care frumosul era omorât cu premeditare: lumea comuniștilor.

60 comments:

  1. Ce dor mi-a fost de tine!!!!!!!!!!! Cat de frumoasa este poza!!!! Despre cine vorbesti? Ce poet?

    ReplyDelete
  2. In sfarsit... Te imbratisez. Sper ca esti bine. Esti frumos.

    ReplyDelete
  3. Bravo man! Ai scos un super bokeh. Cum ai facut?

    ReplyDelete
  4. Mie imi plac culorile si tusele. Poetul e Brumaru? Ti-a fost prieten? Poti povesti despre asta?

    ReplyDelete
  5. Cand zici "cersetorul de cafea", te referi, fara echivoc, la Brumaru. Misto tare poza. Si pe mine ma atrag pozele macro. Desi am scule, nu imi ies. Bravo!

    ReplyDelete
  6. Mie mi-a fost dor de el. Putea publica orice. Doar sa stiu ca e bine. Evident ca a publicat ca de obicei, impecabil. Dar putea scrie doar un "." si ma bucuram la fel de tare.

    ReplyDelete
  7. O poza de revista. Felicitari. Esti deosebit prin ce faci. Iti doresc sa fii si fericit. Meriti.

    ReplyDelete
  8. Poate suntem rai cateodata. Dar sa stii ca te pretuim foarte mult. Esti un om frumos, creator de lucururi frumoase. Mi-as dori sa fii bine.

    ReplyDelete
  9. Poate ca e adevarat si chiar nimic nu este intamplator. Nu aveam liniste. Asa m-am trezit. Am incercat sa imi calmez starea insa nimic nu ma facea sa ma opresc din miscarea aproape browniana pe care o aveam. Abia am asteptat sa termin cu un pacient si sa deschid blogul. Si vad frumusetea...si nu doar sufletul mi s-a linistit. Ai un dar. Cel putin asa te vad eu. Si rar ma insel. Iti doresc...ahhh...nu stiu, totul.

    ReplyDelete
  10. Esti un artist. Sunt curioasa...ai stari de alea cum au artistii? De nebunie, de inspiratie, de contemplare etc?

    ReplyDelete
  11. Maaaaaamaaaaaaaaaaaaa...iar ati inceput!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  12. Daaa. Pentru ca ne-a fost dor de el.

    ReplyDelete
  13. Ce frumoasa poza... Cine e mai apropiat de el. Intrebati-l daca nu mai iese cu noi undeva. Pe langa faptul ca invatam multe, mai avem parte si de o prezenta frumoasa.

    ReplyDelete
  14. Un adevarat regal de frumusete...

    ReplyDelete
  15. Buna. Noi ne-am întâlnit la expoziția domnului Dușa. Îmi plac foarte mult pozele tale. Foarte mult. Compoziția, alegea subiectului, gama cromatica etc. Însă au ceva ce trebuie șlefuit. Sunt foarte sălbatice. Nu e ceva rău, dar se pot rotunji colturile, dacă înțelegi. Daca vrei, te ajut eu sa le îmblânzești. Sunt profa de pictura la Liceul de Arte. Ne putem vedea și face împreună câteva editări.

    ReplyDelete
  16. Două flori și o buburuză între. Ești bine :)

    ReplyDelete
  17. Ce surpriza!...bine ai revenit. Si vad ca ai revenit cu o mica splendoare.

    ReplyDelete

  18. bravo, frumoase culori

    ReplyDelete
  19. Albastrul impecabil iar tusele sunt picturale. De fapt toata compozitia este frumoasa. Felicitari!

    ReplyDelete
  20. Talent cu carul. Cu carul. Apuca-te de facut copii. E pacat sa nu dai mai departe genele pe care le ai. Poate nu o fi atat de talentat ca tine, dar ceva-ceva tot va mosteni. Uite o chestie pe care nu o inteleg. De ce toate martoagele fac copii, iar caii de rasa nu...

    ReplyDelete
  21. Asta cu copiii m-a lasat masca :)))) Desi e adevarata. Dar: bai, oameni buni, sunteti normali la cap? Acum ii mai spuneti si ce sa faca sub plapuma? :)))))

    ReplyDelete
  22. Mai copii, nu va mai cramponati asa pentru vorbe. Imi place aici pentru ca se poate discuta orice. Si ce daca i-a zis de copil? Si eu i-am zis acum vreo doua luni, ca daca n-as avea 60+, as face copii macar din spirit patriotic. De ce doar aia colorati si toti betivii sa faca? Asa se duce de rapa o societate. Ca aia care chiar pot educa un copil si-l pot face om adevarat, se cacaie si se ascund dupa tot felul de motive.

    ReplyDelete
  23. Doamna, aveti dreptate in principiu. Dar eu vorbeam de amestecul in viata privata. Asta este deranjant.

    ReplyDelete
  24. Da, doamna. Asa e. Nici eu nu l-am facut pe al meu pana cand nu am fost sigura ca ii pot oferi familie, stabilitate, posibilitati financiare etc. Si acum imi pare rau ca nu am facut mai multi. Nimic nu iti garanteaza nimic. Tatal lui a plecat cand avea copilul 9 ani. Deci s-a dus dracului toate principiile mele de familie. Acum privesc cu alti ochi. Faci copii, incerci sa ii formezi cat de bine poti, incerci sa nu le lasi traume foarte mari, desi le vei lasa sigur. Ca indiferent ce faci, tot vei gresi fata de el. Si asta este.

    ReplyDelete
  25. Pai ce amestec a fost? Ca i-a zis ca e talentat si ca ar fi bine sa transmita mai departe? Sunteti voi astia tinerii foarte sensibili. Si societatea v-a facut asa. Ar trebui sa va incredeti in alte invataturi, nu in astea sociale. Astea sunt facute de om si, de cele mai multe ori, sunt gresite. Voi nu vedeti ca barbatii nu mai sunt barbati si femeile nu mai sunt femei?

    ReplyDelete
  26. In ce mod nu mai sunt? Gender? LGBT?

    ReplyDelete
  27. Si asta. Dar nu numai. Nu zic "pe vremea mea". Si nici nu zic de moda. Ca si cand eram eu tanara eram hippie si purtam tot felul de chestii. Dar barbatii erau tot barbati. Cand punea mana pe tine, tremurai. Il simteai. Era viguros, cu muschi, cu forta, se simtea testosteronul in el. Acum societatea l-a schimbat. L-a facut mielusel. Puhavi. Sunt fara vlaga, efeminati, cu gesturi de fecioare. Am fost zilele trecute sa ma vopsesc, erau mai multi barbati la pedichiura decat femei. Spuneti si voi...

    ReplyDelete
  28. Dar numai de barbati ziceti, doamna? De parca numai ei ar fi ai rai.

    ReplyDelete
  29. Cum nu am zis si de femei? Dar v-ati suparat pe mine atunci. Femeia e responsabila de familie, relatie. Daca o relatie nu functioneaza este din cauza femeii, in proportie de 90%. Barbatii nu sunt facuti pentru casa. Ei trebuie sa asigure traiul si siguranta. Femeile se ocupa de casa. Femeile si-au pierdut feminitatea. De asta le pleaca barbatii. Stiu ca ma veti certa. Dar sa stiti ca cine vrea o relatie reusita, trebuie sa isi stie locul. Si locul femeii nu este in capul barbatului ci alaturi de el. Fiecare trebuie sa isi stie rolul. Acum femeiele mai au putin si fac pipi din picioare. Nu este normal deloc. Lasati fasoanele deoparte si incercati sa fiti femei pentru casa si barbatii vostri. Si daca tot este postul Pastelui, cititi si ce spune Cartea despre cupluri. Sa stiti ca nu s-a schimbat nimic de structura omului de mii de ani. Femeia trebuie sa fie femeie pentru ca barbatul ei sa fie barbatul ei. Cine pricepe, bine. Cine nu...

    ReplyDelete
  30. Aoleu...ne-ati facut:))))))

    ReplyDelete
  31. Doamna, in principiu aveti dreptate. Dar societatea s-a mai schimbat. Si femeile si barbatii au evoluat.

    ReplyDelete
  32. Asta nu e evolutie. Asta e involutie. Pentru ca va este foarte usor. Totul se cumpara. Nu mai faceti nimic. Nu mai iese nimic din mainile voastre. Nici macar o gradina nu aveti. Cateva ghivece cu flori si pe alea uitati sa le udati.
    Dar inainte totul se producea. Mancarea era din gradina. Hainele le impleteai sau faceai la cojocari. Fiecare unealta era facuta de tine. Imaginati-va o lume in care magazinele dispar. Puteti trai? Da. Si nu veti mai avea timp de depresii si prostii. Veti munci toata ziua iar seara, obositi veti pretui fiecare clipa alaturi de oamenii de langa voi.
    Mai copii, fericirea nu cade din cer. Trebuie sa ti-o faci.

    ReplyDelete
  33. ...si uite asa un blog de fotografie s-a transformat intr-un blog de comentarii despre orice, mai putin fotografie. Si va mai intrebati de ce autorul nu mai intra? Hai sa facem noi un blog pe care sa-l numim "discutii despre..." si vorbim acolo verzi si uscate. Pe mine ma intereseaza fotografia si ma asteptam sa gasesc discutii despre asa ceva. Sau gresesc eu?

    ReplyDelete
  34. Poza asta mai are ceva exceptand frumusetea. Nu vi se pare ca e foarte suava? Sensibila? Cum se fac pozele astea macro?

    ReplyDelete
  35. Pozele astea se fac cu obiective speciale. Am si eu unul dar nu reusesc sa fac o poza ca lumea. Este profunzimea de camp de cativa mm si nu reusesc sa iasa ceva clar. Plus ca daca ai respirat, batut inima, venit o musca, vantul, tipat nevasta, orice, poze e neclara. Trebuie trepied si inca ceva ce eu nu stiu desi am citit si am rupt youtube ul.

    ReplyDelete
  36. Mda...probabil pe langa partile tehnice, trebuie si ceva ochi, talent etc

    ReplyDelete
  37. Nu organizează nimeni, nimic.. pentru 1 mai? O ieșire? Cine îl poate întreba, poate i a mai trecut supărarea și mergem să facem fotografii, asta dacă și vremea va ține cu noi :)

    ReplyDelete
  38. Uite asta chiar este o idee buna. Cine e mai apropiat il poate intreba. Macar o zi sa iesim cu totii. Ca in rest cred ca fiecare sta cu familia. Dar cred ca depinde de programul fiecaruia. 1 mai pica in mijlocul saptamanii.

    ReplyDelete
  39. Hai, cine il stie mai bine. A mai luat cineva legatura cu el?

    ReplyDelete
  40. Aha. Asta mi se pare foarte tare. Cand e vorba de mestecat numai tampenii, sunteti foarte vocali. Dar cand chiar ar fi cazul de facut ceva concret, mucles toata lumea. Numai prostii in comentariile astea, faceti si un lucru bun, nu numai chilotareala.

    ReplyDelete
  41. Mai lasati omul in pace…

    ReplyDelete
  42. Ti-ai gasit cu astia? Stii ce e foarte tare? Ca sunt adevarate fire epice pe aici. Citesc comentariile ca pe stirile de la ora 5 :)))). I-am zis lui Robert ca, daca vrea sa se distreze, sa se apuce de citit comentariile. Evident ca s-a uitat cu scarba. Isi da seama ce e aici. Dar pe mine ma distreaza. Cand vreau sa vad paletarul de nebunie umana, deschid comentariile. Pe blogul asta sunt cat de cat decente si, in afara de cateva telenovele, nu e mare branza. Sa vedeti pe alte bloguri....uaaaaauuu!!!! :)))))

    ReplyDelete
  43. Bai ai dreptate partial. Oamenii de aici sunt chiar misto. De ce ne bagi pe toti in oala? S-a pastrat bunul simt, sa stii. Nu cred ca vezi undeva scrise injuraturi sau chestii obscene. Majoritatea oamenilor de aici au educatie destul de bine definita. Da, sunt lucruri deranjante. Cum ar fi aprinderea calcaielor. Dar si Robert este un tip simpatic si superdestept. Imi place mie ca barbat, daramite unei femei. Ce e rau femeile sa incerce? Mai ales daca e in limite decente. In rest nu vad nimic rau. Da un exemplu de chestie nasola...

    ReplyDelete
  44. Ati iesit azi pe undeva? Va gasesc pe vreun deal?

    ReplyDelete
  45. Am iesit pe la ora 7 prin botanica. Grup restrans. Nu era lumina buna si am decis sa mergem la Marzesti la padure.

    ReplyDelete
  46. Si acum sunteti acolo? Va gasesc? Dar l-a sunat cineva pe Robert? A mai vorbit despre vreo iesire comuna?

    ReplyDelete
  47. Cativa s-au dus catre Delta Moldovei. Eu m-am intors acasa. Nu e lumina buna si e o atmosfera destul de incarcata.
    Am inteles ca Robert a fost sunat. Dar a declinat toate invitatiile. Din cate am inteles este destul de ocupat. Asteptam sa se mai elibereze.

    ReplyDelete
  48. Bai cred ca e ocupat, pe de o parte. Pe de alta parte nu cred ca vrea sa se vada cu voi :)))))

    ReplyDelete
  49. Nu i-am facut nimic rau. Nu inteleg de ce ar face asta? Noua chiar ne este drag

    ReplyDelete
  50. Buna. I-am zis sa vina astazi in Botanica cu noi. Si m-a refuzat. Dar cred ca ar refuza pe oricine. Avea un glas destul de flat. Plus ca merita o perioada in care sa nu il mai batem la cap. Sunt sigura ca usor, usor se va apropia de noi. Totusi grupul nostru este creatia lui, nu? :)

    ReplyDelete
  51. De noi sau de tine?:)

    ReplyDelete
  52. De tine sigur nu. Nu inteleg, îmi urmaresti comentariile? Nu e mai simplu sa spui ce ai cu mine și sa nu mă mai intepi?

    ReplyDelete
  53. Intru rar, știu ca nu postează zilnic, nu urmăresc nimic, n am de ce s o fac, :) De ce sari așa, adevărul ustură?

    ReplyDelete
  54. S-au cam schimbat treburile pe aici, e cam liniște, trist așa.. ce s-a întâmplat?

    ReplyDelete
  55. Vremea ciudata si nu am mai iesit cum o faceam in alte zile.
    E post si fiecare sta mai retras.
    Robert a disparut, nu mai stim nimic despre el. Si fara prezenta lui, chiar daca nu comunica foarte des cu noi, este urat. El este liantul nostru si, oricat ne-am chinui sa nu o aratam, este un om de care ti se face dor. Nu-i asa ca e bizar?

    ReplyDelete
  56. Da, cam așa este..

    ReplyDelete
  57. Nu cred ca ma tine minte, dar se pare ca frecventam aceeasi biserica. Am dat nas in nas cu el azi dimineata. El a ramas la Maslu, eu am plecat ca trebuia sa ajung la job. L-am urmarit vreo cateva minute. S-a bagat intr-un colt, in dreapta intrarii, intr-o umbra si s-a apucat sa se roage. Am avut un sentiment ciudat pentru ca toata fiinta lui se ruga parca. Eu sunt si credincioasa si poate m-a impresionat doar pe mine. Dar parca totul din el se ruga. Traia fiecare clipa a rugaciunii. Foarte rar, foarte rar. Cand il vezi vorbind despre stiinta si astronomie si fotografie, sau cum ne-a vorbit noua in padure, nu ai crede ca are si latura asta atat de puternic spirituala.

    ReplyDelete
  58. Nu stiu ce sa zic. Era destul de inexpresiv, dar s-a transformat total in rugaciune. I-am citit un "iarta-ma" pe buze de parca isi scosese sufletul din el. Foarte foarte profund. Inca o data, nu stiu. Poate sunt eu subiectiva. Dar oarba nu sunt. Intensitate maxima am vazut.

    ReplyDelete
  59. Eu l-am vazut acum ceva timp cu preotul lui. Am povestit atunci. Am vazut cum este. Chiar e impresionant. Cine stie ce are pe suflet de se roaga in halul asta...

    ReplyDelete

Lumina

 Mai devreme sau mai târziu ajungi la ea. La lumina. Sau ea vine la tine. Se întâmplă de fiecare dată când luptăm pentru ce ne dorim. De fie...