Thursday, March 7, 2024

Primul ghiocel

 "Am zărit lumină pe pământ,

Şi m-am născut şi eu

Să văd ce mai faceţi.

Sănătoşi? Voinici? Cum o mai duceţi cu fericirea?"




108 comments:

  1. Cat de frumoasa e postarea asta! Atat de simpla si curata...

    ReplyDelete
  2. Multumim. E de ziua femeii?

    ReplyDelete
  3. Multumim. Pe Sorescu il consider in top 3 poeti romani.

    ReplyDelete
  4. Ce gingas este! Imi place cum ai incalzit poza si ai izolat subiectul.

    ReplyDelete
  5. Multumim. Ce draguuuuut! Ne poti spune cum e realizata poza?

    ReplyDelete
  6. Ce frumos! Iti fac si eu cadou cateva versuri. Ma regasesc in ele...ghicesti?
    "Simt nelinistea ta,
    Ca o retea de nervi, de ganduri,
    De dorinte si amaraciuni in care m-am invaluit."

    ReplyDelete
  7. multumim. esti frumos!

    ReplyDelete
  8. Mulțumesc pentru aprecieri.
    Tehnica este următoarea: Nikon Z6II, obiectiv macro Nikon105mm, lumină caldă de la o veioză cu acumulator cumpărată din Lidl.
    Specificații: ISO1600, apertura F2.8, timp de expunere L/250, metering spot, WB 6500K.
    La editare am folosit o mască circulară (singura pe care o știu și pe care o folosesc în exces☺️) pentru a izola total subiectul. Restul am vignetat puternic pentru că nu e nimic interesant acolo, scena fiind destul de anosta, de primăvară timpurie: iarba uscata, frunze parțial putrezite, nicio culoare. O scenă tristă, monotonă, plictisitoare, searbăda, fada.
    Cam asta e tot.

    ReplyDelete
  9. Ohooo, cate cuvinte pentru o scena urata. Au ploua cuvintele alea peste mine si parca am simtit si eu goliciunea de substanta. Hotarat lucru tu ar trebui sa scrii o carte. Oamenii din jurul tau nu iti spun asta? Nu te indeamna? Nu stau pe capul tau?

    ReplyDelete
  10. Buna ziua. Sunt Mara. Multumesc pentru obiectiv. Ati avut dreptate. Nu-l mai dau jos de pe aparat, asa de mult imi place. V-ati uitat peste pozele pe care vi le-am trimis, facute cu el?

    ReplyDelete
  11. Ce frumos...multumim. Imi beau cafeaua si iti citesc blogul. O relaxare, sa stii.

    ReplyDelete
  12. Buna Mara. Draga de tine, pentru puțin. M-am uitat. Tehnica impecabilă. Doar că vezi tu, sper sa înțelegi exact ce spun și să nu te descurajezi, pentru genul asta de portrete pe care le vrei a face, ai nevoie de mai mult decât tehnică. Ai nevoie de viață trăită, ai nevoie de experiență, să știi ce e bucuria, suferință, dragostea, succesul, căderea etc. Pentru că acele ipostaze, acele riduri, acei umeri căzuți sau drepți, vin din ceva, din viața. Și tu vei putea face genul asta de fotografie când vei înțelege fiecare rid de pe fața acelui bătrân.
    Dar nu te descuraja, nu sări etape. Ești foarte talentată. Și ai o sensibilitate aparte. Ia tot ce este al tău, nu lăsa nimic pe jos.

    ReplyDelete
  13. Cat de frumos se imbina versurile lui Sorescu aici :). Multumim.

    ReplyDelete
  14. Mara cred zambeste dupa fiecare comentariu pe care-l faci pentru ea. Ii spui atat de frumos incat ii cresc aripi.

    ReplyDelete
  15. Da, sa stiti ca e adevarat. Ma simt incurajata. Si e tare frumos cand stii ca ai pe cineva in spate care te indreapta fara sa te certe.

    ReplyDelete
  16. Multumim pentru tot!

    ReplyDelete
  17. Esti atat de frumos, om bun...

    ReplyDelete
  18. Tu ai ceva al tau. Stilul tau. Pana si la o floare iti iese foarte al tau.

    ReplyDelete
  19. Totul foarte fin. Am banuit eu ca vignetarea este pentru a scoate ghiocelul in evidenta si a ascunde restul.

    ReplyDelete
  20. Ai studiat ceva arta? Pentru ca seamana f bine cu un tablou. Rachel Ruysch picta asa, foarte atenta la detaliile pe care unii nu le vad.

    ReplyDelete
  21. Minunat. Sunt Ana. Ma bucur ca imaginea pe care mi-am format-o inainte de a te vedea nu a fost alterata. Ai o lume interioara foarte bogata. Si de acolo iese si frumosul.

    ReplyDelete
  22. Imi place Sorescu si imi plac pozele tale. Ne-ai dat un cadou minunat de 8 martie.

    ReplyDelete
  23. Vreau sa stii, si asta ti-am zis-o si in fata, ca imi placi. Faci ca totul sa capete sens parca. Si, intr-o zi mohorata ca astazi, sa-mi aduci un zambet. Multumesc Robert.

    ReplyDelete
  24. Daca oamenii ca tine s-ar putea inchiria cu ora, as vrea si eu macar una. Aduci bucurie. Suntem din ce in ce mai singuri si mai tristi. Si nu stiu cum faci, dar zambesc la fiecare postare pe care o faci.

    ReplyDelete
  25. Da, colega are dreptate. Aduci bucurie. Si iti multumim. Dar tu cum esti? Tu esti bine? Iti aduce si tie cineva zambete? Sau noi, cu egoismul nostru doar ne hranim cu energia asta frumoasa din jurul lui?

    ReplyDelete
  26. Uite ca mi-ai dat o idee foarte buna: ce ziceti sa-i organizam si noi ceva? Sa-i aducem si noi bucurie? O chestie surpriza? Cine il stie mai bine, sa ne zica ce ii place...

    ReplyDelete
  27. Eu sunt de acord. Dar ce? Si mai ales trebuie cineva care sa il cunoasca cat de cat. Ca poate facem ceva si nu il nimerim deloc...ne dam cu firma in cap :)))

    ReplyDelete
  28. Daaaaaa, asa e, ai dreptate. Neaparat cineva mai apropiat trebuie. Hai ca unii dintre voi il stiti din viata de zi cu zi.

    ReplyDelete
  29. Eu ii sunt vecina de vreo cativa ani buni. Dar nu stiu ce sa zic, ce ii place. Ne salutam, il vad zilnic aproape, plimba catelul, mai stam de vorba despre diverse. Dar mai mult vorbeste cu barbata-miu despre case, plante, constructii. In rest vine, pleca, nu intra nimeni in casa, nu iese nimeni din casa.
    Gradinaritul cred ca ii place foarte mult. Asa zicea sotul meu. Dar asta nu cred ca va incanta cu nimic. Ca doar nu mergeti sa-i sapati gradina :)))))

    ReplyDelete
  30. Si cum e cand stati de vorba?

    ReplyDelete
  31. Cum sa fie? Normal. E hazos. Are umor si e jucaus. Iti da o stare buna. Iar catelusa este o bila de energie. Se aseamana intre ei.

    ReplyDelete
  32. Ok, altceva nu gradina :))))

    ReplyDelete
  33. Ma intrebam daca mai facem o intalnire asa cum am facut duminica seara. Dar sa fie pe zi...si ceva mai cald. Am vazut ca ti-au placut prajiturile pe care le-am facut. Putem face fiecare cate ceva si sa mergem la un fel de picnic.

    ReplyDelete
  34. O idee foarte buna. Asa ne putem cunoaste mai bine. Pentru ca multi dintre noi nu sunt interesati neaparat de fotografie.

    ReplyDelete
  35. Eu nu cred ca este o idee buna. Cred ca ne-o vom fura. Adica pregatim noi totul si Robert nu vine.
    De ce zic asta. Pentru ca si-a exprimat de multe ori parerile. Adica este interesat doar de intalniri fotografice si atat.
    A si zis ca nu vrea sa cunoasca alti oameni, sa isi faca noi prieteni etc. Iar in padure a fost strict pe parte fotografica. Si credeti-ma ca am incercat sa il scot din asta.

    ReplyDelete
  36. Era cat pe ce sa scriu un comentariu kinky :))) Am fost la restaurant cu fetele si, dupa 6 cocktailuri, ma simt foarte curajoasa. Asa ca daca nu vrei sa te intalnesti cu noi, te blestemam. Te scriem pe toaca si dam particele. Asa s-a discutat, sa stii. Una a zis ca anul asta vrea sa faca un copil. Si ca nu gaseste. Iti dai seama ce a fost la gura noastra :)))) Probabil maine voi regreta ce am scris, dar lasa ca e mai bine asa. Retine...pe toaca!

    ReplyDelete
  37. Nu stiu cine naiba esti dar cred ca prostia iese la suprafata la betie. Stai dracului cuminte in banca ta, ca ne închide iar comentariile. Inteligenta sufletului...

    ReplyDelete
  38. Stati asa ca ma simt putin depasita. Sa inteleg ca o parte dintre voi v-ati intalnit si ati vorbit despre cum sa l cuceriti, ca la pariuri ?? Nu vreau decat sa va spun atat, va inselati amarnic in privinta lui. Este " el" si "restul". Imi pare rau ca s a ajuns aici , sincer. Dar ce sa zic, este alegerea lui daca opreste sau nu telenovela asta

    ReplyDelete
  39. Cred că gresesti. Ce vina are el ca sunt unele nesimtite? El poate inchida comentariile si atat. Lucrul pe care eu, care vreau sa invat si sunt direct interesata de ceea ce face, nu vreau. A spus în repetate randuri ca nu vrea nimic. Dar femeile sunt femei. Il vad ca pe o prada, mai ales cand nu stii ce e bunul simt.

    ReplyDelete
  40. Eu atat spun: este un barbat frumos, foarte destept, interesant, cu bani pe el si mai ales SINGUR. Chiar crezi ca femeile care vor o relatie ar rata asa ceva? Sunt femeie, stiu ce vorbesc. Faptul ca pe el nu îl intereseaza este doar o chestiune de timp. Dar, desi ai dreptate, nu poti opri femeile singure sa faca pasi in directia lui.

    ReplyDelete
  41. Eu i-am scris pe messenger daca nu mai face vreo sedinta de fotografie. Vad ca nu raspunde. Dar de data asta facem fotografie de zi cu plimbare prin padure și poate reusim sa comunicam mai mult. Ca ar fi pacat sa creada că toti suntem aiurea.

    ReplyDelete
  42. Asa, mi-a raspuns. Mi-a zis sa mergem noi ca, daca se simte in stare, vine si el. Era cam obosit. Deci cine mai vrea, pe platou. Ne vedem acolo la un apus.

    ReplyDelete
  43. Buna. Sunt Elena. Eu nu am nimic cu cele care chiar vor sa invete. Dar se pare ca s-au trezit si niste pipite moralizatoare sa faca valuri. Le-am vazut aseara. "Vaaai, cum se poate sa ii facem avansuri, vaaaai, numai disperatele fac asa ceva". Cand ele abia asteapta sa li se arunce un os. Ipocritelor. Am vazut cum ganditi, cum vorbiti. Si mi s-a parut sub o anumita demnitate. V-am zis aseara, va zic si acum: voi nu sunteti femei.

    ReplyDelete
  44. Ați fost mulți, a venit și el sau de la ce "os" a fost iar discuția, ca n am înțeles... Nu ne lăsați asa în ceata :)

    ReplyDelete
  45. Sunt Ana. Nu as vrea sa escaladez problema. Robert nu a fost. A fost Mihai pe la el sa-i arate ce setari si cum sa fotografieze. Ca apoi sa ne arate si noua. Am inteles ca era foarte obosit. A ramas sa ne vedem iarasi saptamana asta cand se va simti ok. Si pe langa grupul de fotografie, a mai aparut si alt grup. Elena s-a simtit jignita de calitatea discutiilor. Eu sunt mai docila. Si cred ca fiecare are dreptul sa faca ce vrea, cata vreme nu deranjeaza pe cineva. Iar la nivel de mentalitate, nu mai zic nimic. Este adevarat ca s-au constituit doua grupuri. Unul in care se discuta despre fotografie, iar altul in care nu era un subiect anume. Ci pur si simplu oameni interesati mai mult de viata si personalitatea...noastra. Si a prietenului nostru lipsa:). Si alte discutii. Eu atat imi permit sa spun:).

    ReplyDelete
  46. Si eu am fost cu domnul Mihai. Sunt Mara. Si mi-a aratat exact cum sa fac, pentru aparatul meu si pentru obiectivul dat. Am facut o poza grozava si sunt asa bucuroasa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Am fost multi, peste 30 cred. A fost foaaaaaaaarte frumos. Mi-a zis ca facem si saptamana asta o iesire, daca lucrurile sunt bune.

    ReplyDelete
  47. Te imbratisez, Ana. Pe cat de frumoasa esti, pe atat de diplomata. Eu nu pot fi asa. Si iti multumesc ca m-ai calmat. Si pe mine si pe sotul meu. Dar in continuare afirm ca, daca vrem sa avem in continuare blogul asta frumos si omul din spate care face posibila existenta unui loc in care ma simt ca intr-o poveste, trebuie sa facem front comun impotriva nesimtirii. Si pana la urma se vor autoexclude.

    ReplyDelete
  48. Eu nu inteleg ce v-ati ofuscat asa. Creddeti ca aveti doar voi dreptul sa fiti la un apus frumos? Daca eu nu stiu fotografie si nu vreau sa vorbesc despre fotografie, nu am dreptul sa fiu acolo? Si daca Elena a fost atat de deranjata de intrebarea mea cu privire la Robert, intreb si eu...de ce? A pus vreun monopol? De unde stiti voi viitorul? De unde stiti voi ca nu sunt eu cea care ii va sta alaturi cand nu va fi vorba de fotografie ci de, sa zicem, familie? Judecati usor. Ana este o doamna cu adevarat. Si e singura care a aplanat agresivitatea voastra. Dar voi care mi-ati sarit in cap cred ca aveti agenda voastra ascunsa. Si va mai zic ceva: eu si prietenele mele vom fi si data viitoare cand se va mai face vreo adunare. Ar trebui sa va obisnuiti si cu noi. Chiar daca suntem diferite, nu vad cu ce va impiedicam.

    ReplyDelete
  49. Si eu cred ca ar trebui sa invatam sa traim unii cu altii. Ati vazut ce urat a iesit ieri cand nu am reusit sa intelegem ca suntem diferiti. Stiu ca voi cu fotografia aveti impresia ca sunteti in avantaj. Poate asa este. Dar eu, desi nu ma pricep la fotografie si nici nu tin neaparat, iubesc ceea ce iese din el. Fotografia, cuvintele, modul in care priveste viata. Imi place complexitatea lui si am tot dreptul sa fiu la intalnirile cu gasca. Inteleg ca sunt intalniri despre fotografie. Dar voi degeaba invatati setari de la el. Niciodata nu veti putea face pozele asa cum ii reusesc lui. De asta vreau sa cunosc omul din spatele pozelor. Pentru ca, inclusiv in pozele pe care le face, este intreaga lui filosofie de viata, intreg sufletul. Si, daca nu sunteti deschise si la altceva, puteti sta pana la anul invatand setari, ca tot nimic nu va iesi. Pentru ca nu este despre setari ci despre suflet. Iar eu pot intelege asta.

    ReplyDelete
  50. Aici tin sa iti dau dreptate. Sunt fotograf de 20 de ani. Aparatul de fotografiat este un mijloc prin care iti arati personalitatea, un instrument. Ceea ce conteaza este portiunea de la o ureche la alta. Si mie imi plac pozele lui. Dar nu imi bat capul cu setarile, pentru ca am invatat lectia. Este din tine. Sau nu este deloc. Cu cat esti mai complet, cu atat pozele tale arata intr-un fel. Iar la el se cunoaste complexitatea. Si as mai adauga o sensibilitate aparte si rara. Il felicit sincer.

    ReplyDelete
  51. Asa e. Si eu. E un un om deosebit.

    ReplyDelete
  52. Buna Robert. Sunt Ana. Vreau sa merg, impreuna cu Elena si Marius, la fotografiat o minicascada de care stie Marius, undeva pe la Parcovaci. Ceva cu Cheile Bahluiului.
    Am trei intrebari:
    1. Mergi cu noi?
    2. Imi imprumuti si mie un trepied serios, pana imi iau si eu unul de care ne-ai recomandat?
    3. Care sunt setarile daca vreau sa fac silkwater? Sau cum se face mai exact?

    ReplyDelete
  53. Sunt Ingrid. Cand mergeti? Ca vreau si eu cu voi.

    ReplyDelete
  54. Buna Ana.
    1. Nu. Nu e chiar o zona care să-mi placă. Veți vedea.
    2. Sigur că da. Ți-l dau. Și îți mai dau și un filtru ND. Vei avea nevoie pt silk water.
    3. ISO 100, F11-16, minimum 2 secunde shutter speed, dar ar fi fain sa folosești filtrul ND și să faci cu 10-15 secunde. Îți arăt cum.

    ReplyDelete
  55. La punctul trei nu am inteles. Trebuie sa imi explici mai multe. Habar n-am ce este filtrul ala. Plus compozitia nu stiu cum sa o fac. In rest, multumesc, esti un dragut.

    ReplyDelete
  56. Sigur că da. Cu plăcere, Ana. Când veniți după trepied și filtre, va explic și cum se fac. Până atunci, incercati sa înțelegeți singurei. Uite un filmuleț care vă va ajuta. youtu.be/oNRiVR6NgS0?si=1bcApl2zAjzX10jH

    ReplyDelete
  57. E de apreciat subtilitatea " cand veniti" !😉

    ReplyDelete
  58. Pai da. Ca probabil venim toti sa ne explice. Asta daca nu ajunge Ana inainte si isi ia notite :))

    ReplyDelete
  59. Sa ne anuntati si pe noi cand vreti sa mergeti. Facem un grup mai mare? Sau vreti doar voi?

    ReplyDelete
  60. Pai voiam sa mergem astazi, dar ne-am zis ca ploua. Si am vazut ca maine, desi este frig, se termina cu ploaia. Plus ca nu luasem trepiedul de la Robert. Incearcam astazi sa rezolvam chestiile de logistica (trepied, filtre, know-how, setari etc) si maine in jurul orei 12, dupa ce termina Elena orele, plecam. Facem cam o ora pana la Parcovaci. Dar daca vreti sa veniti si voi, ne vedem la intrarea pe lac la ora 14. Ok? Suntem deja 4 in masina, deci din pacate nu mai avem locuri.

    ReplyDelete
  61. Sunt prins cu niște drumuri astăzi. Voi fi în Iași după ora 5. Înainte de a veni, îmi dați mesaj cu cel puțin o oră înainte. Că altfel s-ar putea să sprijiniți pereții casei. Mesajele directe mi le puteți da pe mess. Tot acolo puteți vorbi direct între voi in legătură cu planificarea excursiei.

    ReplyDelete
  62. Pentru cine vrea sa mearga maine. Am facut un grup pe messenger. Dati un semn sa va invit. Si tot acolo vom discuta ce mi-a aratat Robert. Este destul de mult de invatat. Am inteles ceva ceva, insa nu suficient. Mi-am notat tot ce mi-a zis si va recomand sa listati undeva instructiunile si maine sa facem exact pasii pe care mi i-a zis.

    ReplyDelete
  63. A avut el chef sa se intalneasca cu voi? Cum a decurs intalnirea?

    ReplyDelete
  64. Nu inteelg intrebarea. Pai asa am vorbit inca de ieri. Cum sa decurga? Foarte instructiva. Robert e foarte bun prof, a structurat informatiile perfect, pe pasi simpli, sa inteleg. A fost interesant si instructiv. Este o placere sa stai langa el si sa il asculti. Dar in general este bine sa stai langa el... are parfumul lui :))

    ReplyDelete
  65. Sa înțelegem ca avem o câștigătoare. Dacă ai reușit sa ajungi la el acasă, să-i fii suficient de aproape încât să-i simți parfumul și sa fie și "bine",, atunci...felicitari Ana :)

    ReplyDelete
  66. Simt o atitudine agresiv-pasiva, impresurata cu felicitari "sincere":)). Desi nu simt nevoia sa o fac dar pentru a nu escalada o situatie aiurea, voi povesti. Pentru linistea comentariilor si din respect pentru Robert.
    In primul rand, nu am fost singura, am inteles subtilitatea lui "veniti". Asa ca am luat un coleg cu masina.
    In al doilea rand, nu am fost acasa la el ci la o cafenea de prin zona.
    In al treilea rand, cand stai la masa langa un om, simti cum miroase. Si da, parfumul lui sta bine pe orice piele...oricare ar fi acea piele. Si iti ramane in nari mult timp. Si asta nu are legatura cu parfumul.
    In al patrulea rand, am vorbit doar despre fotografie. Setari, modul de expunere, pozitii de lucru, situatii aparute, scenarii etc. NUMAI despre fotografie, atentie!
    In al cincilea rand, orice se simte castigator cand intalneste un om ca el. Si lucrul asta il pot confirma toti colegii care l-au intalnit duminica seara. Toti. Nu am auzit de la nimeni altceva.
    In al saselea rand, eu am facut candva o greseala. Si ii multumesc ca m-a iertat... Ii respect foarte mult intimitatea. Stiu ca iubeste pe altcineva si ca nu vrea nicio relatie. O femeie simte asta. Dar daca o va cere, voi fi langa el. Dar nu ca femeie, ci ca prieten.
    Deci micuta ta malitiozitate nu isi are sensul. Eu te imbratisez cu drag :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stiu ca ma îmbrățișezi cu drag, bunătatea ta afișată atrage popularitate. Nu-ți încerca psihologia cu mine, ca nu-ți merge. Dar apreciez ca nu te lași :)

      Delete
    2. Nu te inteleg. De ce nu ma crezi ca te imbratisez cu drag? Chiar nu am nimic cu nimeni. Tu de ce ma ataci asa? Ti-am facut ceva? Chiar nu inteleg. Vad ca e ceva personal la tine. De ce? Nu cred ca ne-am intalnit vreodata. Vrei sa bem o cafea impreuna?

      Delete
    3. Nu e nimic personal, nici cu tine și nici cu el. Doar ca nu-mi place falsitatea. Mai degrabă am apreciat unele tipe pe-aici care au fost directe și sincere cu ce-și doresc. E un blog pe care l citesc cu placere și atât, nu cunosc bărbatul, nu cunosc femeile de pe aici. Dacă te deranjează ca-mi dau cu părerea, pot la fel de bine sa nu mai comentez și vei rămâne în ochii lor Alba ca Zăpada :)

      Delete
    4. Faptul ca pentru tine este "doar un blog" imi confirma mie niste ipoteze. Daca e doar un blog care iti place, de ce nu citesti doar blogul? Iti spun eu de ce. Pentru ca este ceva personal. Asa e? Fii sincera.
      Nu sunt Alba ca Zapada. Mi-am exprimat clar tot. Nu am ascunzisuri. Si sa stii ca nu spun ceva si gandesc altceva. Nu sunt falsa. Raspund sincer la orice sunt intrebata. Tu poti face asta? Esti sincera?:)
      Iar cand iti zic ca te imbratisez cu drag, chiar asa este. Si evident poti sa iti dai cu parerea cat vrei. Dar nu fi malitioasa. Rautatea te face urata. Iar eu cred ca esti o femeie foarte frumoasa. Si nu vrei sa te uratesti :)

      Delete
    5. Poate vei avea o surpriza și voi accepta invitația la cafea :)

      Delete
    6. Abia astept surpriza ta:). Dar pana atunci am niste fotografii de facut. Si de invatat cat mai mult:). Abia astept. Plec acum. Te imbratisez cu drag :)

      Delete
  67. Buna. Sunt Ionut, cel cu parul legat in coada. La faza cu "castigatorul" confirm. Dupa intalnirea de duminica mi-a trebuit ceva timp sa ma dezmeticesc. Robert era in toate partile. Ca un titirez. Atata energie nu am mai vazut. Plus povestirile, plus modul in care capta atentie ne facea sa fim numai cu ochii pe el. Era ca un actor care tine in mana o sala intreaga. Desi informatiile date erau foarte pragmatice, concrete, abstracte. Si mai ales corecte. Nu manca ciuperci aiurea ci tot ce spunea era la obiect. Nu pot sa povestesc. Trebuia sa fiti acolo. Parca dansa cu fiecare dintre noi in parte. Nu cred ca s-a simtit cineva nebagat in seama, ignorat. Si asta in ciuda conditiilor naturale, care erau groaznice si pentru un barbat, daramite pentru femei.
    Pe mine m-a ametit. Am plecat de acolo cu o vibratie foarte inalta. Si in continuare am ecoul unui om fascinant. Deci confirm cuvantul "castigator".

    ReplyDelete
  68. I feel you, bro. Same here.

    ReplyDelete
  69. Buna. Oana aici. Da, si eu confirm. Este cu adevarat diferit de barbatii pe care i-am intalnit eu. Si am intalnit cativa :))))

    ReplyDelete
  70. Suntem Irina si Gabi. Putem confirma cu totul cele spuse de Ana. Ne simtim foarte norocosi ca l-am intalnit pe Robert si am participat la asemenea spectacol. Genul ala de fotografie este prea greu pentru noi. Insa faptul ca am fost acolo si am vazut ce am vqzut, ne-a lasat urme adanci in suflet. Scriem asta ca sa nu existe comentarii aiurea. Robert este altfel. Sper sa isi schimbe cariera in profesor. Copiii ar avea de castigat.

    ReplyDelete
  71. Iubește pe altcineva și nu vrea nicio relație? Păi, Ana, spune ne și nouă ce ai aflat , nu fi așa secretoasă

    ReplyDelete
    Replies
    1. ...un nou subiect de barfa. Nu e chiar rocket science. Iti dai seama, nu trebuie sa spune nimeni nimic. Trebuie sa nu fii oarba sau submediocra emotional.

      Delete
  72. Ce frumos a fost! Multumesc Robert pentru toate lectiile.

    ReplyDelete
  73. Si cum a fost? Ne povestiti si noua?

    ReplyDelete
  74. Salut. Sunt George. Intr-un final am fost 7. S-au anuntat mai multi, insa din cauza vremii nu au mai venit.
    Eu nu stiam zona, asa ca am fost dupa coada celorlalti. Ana a dus greul. Avea instructiuni precise cum sa ajunga la locurile respective. Era amuzant. Ca intr-un quest. Ne-am distrat mult cu notitele ei. "De la coada lacului, pe drumul pietruit, ajungeti la un pod nou, langa el este o poteca care duce...voi trebui sa dati de un copac...":)))). Chiar m-am simtit ca intr-o poveste. Si uite asa, pas cu pas, am ajuns la locul de fotografii. Nu prea ne-au reusit pozele, dar drumul si tot questul si umezeala si cele 5 ore de umblat aiurea, au fost dementiale. Imaginati-va ca sunteti in salbatacie si va bazati doar pe niste instructiuni scrise de Ana in graba. Nu stiti daca sunt corecte sau nu. Nu a fost un leader de grup, pentru ca nimeni nu stia mare branza despre nimic. Se cunoaste ca suntem crescuti pe pietrele orasului.
    A fost foarte frumoasa si masa campeneasca. Fiecare a pus jos ce a avut. Simpatic a fost Marius care a adus slanina cu ceapa si cu branza. Fetele la inceput faceau nazuri dar apoi s-au batut pe slana cu ceapa :))).
    Important e ca am ajuns intregi acasa, multumita incapatanarii Anei, care a tinut sa bifeze fiecare lucrusor scris in instructiuni si nu a iesit deloc din scenariul ala. Si bine a facut ca altfel ne cautati cu elicopterul :))).
    Si, evident, multumim Robert. Pentru descrierea precisa a locurilor. Si pentru sfaturi.

    ReplyDelete
  75. Miha aici. Ai uitat de ciorile care zburau deasupra noastra cand s-a lasat seara...deloc funny...not at all :))))
    Pe mine nu ma mai prinde inserarea prin padure niciodata. Dar niciodata. Mi-a fost foarte frica. Nu sunt obisnuita cu tot felul de zgomote in jurul meu.

    ReplyDelete
  76. Tu esti si speriata de bombe:))))

    ReplyDelete
  77. Ati fost rai :))). M-ati lasat in urma. V-am zis de la inceput ca sunt anxioasa. Tu George stiai ca mi-e frica de paianjeni. Ca am mai facut o criza si in Botanica.

    ReplyDelete
  78. Nu te-am alsat noi in urma. Tu te opreai la fiecare pas. Vedeai peste tot numai paianjeni. Si nu erai chiar singura. Nu statea Ana cu tine de fiecare data?

    ReplyDelete
  79. Pai noroc cu Ana ca ma linistea. Ca in baza voastra, muream de frica pe acolo. Halal barbati mai sunteti si voi. Fugiti primii :)))

    ReplyDelete
  80. Daaaaaaaaaaaa... de parca venea ursul peste tine, asa faceai :)))) Ce voiai sa fac? Sa culeg toti paianjenii din padure? Nu stiai ca in padure sunt paiajeni?

    ReplyDelete
  81. ...dar ce va mai iubiti:)))!!!

    ReplyDelete
  82. Sunt colegi de facultate si prieteni foarte buni:). S-au tachinat tot drumul.
    Mihaela este o fata foarte curajoasa care are o mica problema: arahnefobie. Este destul de des intalnita. Am stat de vorba putin cu ea si i-am explicat ca important este sa isi depaseasca frica prin desensibilizarea sistematica a fenomenului. I-am promis ca ii imprumut o casca de realitate virtuala in care incarcam un program cu paiajeni. In mod constient ea va sti ca nu e nimic real, ci doar o casca cu un program, chiar daca acei paiajeni virtuali o vor ataca. Cateva minute pe zi si fobia asta se va desensibiliza.
    Dar in rest nu am ce comenta. O fata de nota zece. Mi-a facut placere sa ii fiu alaturi in mica noastra expeditie.

    ReplyDelete
  83. Multumesc Ana. Esti o finuta si mi-ai fost un sprijin adevarat. Nu ca zanaticii astia ai mei. Barbatii lu'peste. Cu astia te manaca lupii:)))).

    ReplyDelete
  84. Maine mergeti pe undeva? Aveti vreun plan? Am vazut ca a postat Robert pe fb niste poze minunate cu flori de padure. Facem si noi?

    ReplyDelete
  85. Eu nu pot. Sambata e zi de administratie pentru mine. Plus ca am inapoiat trepiedul. Si cred ca pentru genul ala de poze, asa cum am vazut eu, e nevoie de tripod.
    Duminica, daca sunteti pregatiti pentru ceva, vin si eu. Dar nu stiu unde gasim florile alea. Ca nu a zis nimic despre loc. Oare in padure la Dobrovat sau in alta parte?

    ReplyDelete
  86. Alea sunt poze macro. Nu trebuie neaparat trepied. Nu ma pricep dar cred ca sunt facute cu obiectiv special.

    ReplyDelete
  87. Buna Robert. Sunt Ana. Maine facem o iesire la padure cu grupa? Poate mai invatam ceva de la tine. Fotografiile tale macro sunt fascinante. Poate ne înveti și pe noi.

    ReplyDelete
  88. Bună Ana. Vedem mâine. Deși nu cred. Când fac un curs, vă anunț înainte cu câteva zile. În rest îmi place să mă plimb singur cu gândurile mele.
    Mulțumesc pentru invitație.

    ReplyDelete
  89. Poate te razgandesti. Pierzi sansa de a manca niste prajituri foarte bune, facute de mine. Si te mai mituiesc si cu prezenta noastra vesela :))).

    ReplyDelete
  90. Cu prezența, meeeeh. Dar cu prăjiturile aproape m-ai convins :)))) Vedem.

    ReplyDelete
  91. It suits me that way too:)))))

    ReplyDelete
  92. Tu esti politistul de flirt? Nu se poate glumi dleoc ca apari tu cu cartonasul galben ?:))))

    ReplyDelete
  93. Deloc, sunt placute glumitele si chiar ar fi dragut sa se infiripeze ceva , dar de fapt voiam sa fie 100 de comentarii :)))

    ReplyDelete
  94. Sunt convinsa ca iti doresti asta. Ma refeream la 100 de comentarii, nu la infiripat :))))

    ReplyDelete
  95. Cum a fost ieri, nu v a prins ploaia, ați reușit să faceți poze?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna. Sunt Elena. Sa stii ca, daca ii dai lui Robert un mesaj pe messenger si il rogi sa te invite in grupul de fotografie, vei gasi acolo toate informatiile de care ai nevoie. Poze, discutii, setari, vreme, locuri de fotografiat etc. Bineinteles trebuie sa iti placa fotografia. Si acolo chiar este strict despre fotografie. Orice alta discutie a dus la excluderea din grup a personajului.

      Delete
    2. Nici n am întrebat altceva, decât dacă ați reușit să faceți fotografii

      Delete
    3. Si ce poze frumoase... Ne-a prins putin ploaia, dar atmosfera grupului a fost bestiala :))

      Delete
  96. Pentru mine a fost foarte frumos. Am avut parte de una dintre cele mai reusite zile de la inceputul anului. Si vremea frumoasa m-a facut sa ma simt ca o adolescenta.

    ReplyDelete

Lumina

 Mai devreme sau mai târziu ajungi la ea. La lumina. Sau ea vine la tine. Se întâmplă de fiecare dată când luptăm pentru ce ne dorim. De fie...