Saturday, December 2, 2023

Plimbare de 1 decembrie

 








            Când vrei sa pari dur dar nu te ajuta fața:


        Who the hell put the tree in front of me?


        Ceva suspect. Rezolvăm problema în singurul mod logic: fugim...dar mârâim bărbătește!



10 comments:

  1. Frumoase poze. Vad si altceva in afara de jandarmi, fasole cu afumatura si oameni imbracati cu steag. Am incercat si eu ieri cateva poze. Nu a iesit nimic. Urata vreme...

    ReplyDelete
  2. Foarte frumoase. Imi poti spune si mie cum le faci de iti ies asa? Lucrezi in LR? Ce setari folosesti? Iar alea cu catelul sunt funny. Dar cum e asa liniste aici? Ai moderat comentariile?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc. Setările sunt F8, ISO 100-200, timpul de expunere cat rezultă. Folosesc Capture One, Darktable sau Camera Raw -pentru butonul de auto :)). Editare minima. Incerc sa fac poza de la stadiul de click. In rest umblu puțin la WB și dehaze. Cu măștile nu știu deloc. In schimb am obiective foarte bune. Și folosesc cu nesimțire fisheye ul sau diverse trucuri pentru lumina, cu obiectele din dotare. De exemplu am o lanterna cu lumina roșie, sau un filtru neutru la care am atașat o foita de calc. Câteodată pun nailon etc. Dar de cele mai multe ori aștept... Așteptarea asta are rostul ei. La un moment dat te trezești cu o rază de lumină. Și este suficient :)
      Da, am moderat comentariile.

      Delete
  3. Aia cu pietrele mi se pare deosebita. Bun. Ti-ai zis setarile de la aparat. Dar de la programul de editare? Ce parametri folosesti?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salut. Pai am zis deja. Incerc sa fac poza buna, încă din stadiul de fotografiere. Aștept o lumina buna, o culoare, un moment. Nu fac 373727373662 de poze și apoi aleg una care îmi convine. Nu mă pricep f bine la editare. Umblu puțin la balansul de alb, după caz. Adică mai încălzesc sau răcesc poza. Apoi la dehaze. De restul se ocupa butonul "auto". Și ce mai știu să fac, dar asta știu de la astrofoto, un denoise serios, profesionist :))

      Delete
  4. Ai zis ca ai un Nikon D750. Eu sunt pe Sony A7 III. Mi se pare impresionant cum iti reusesc pozele. Adica ma asteptam de la un aparat mirrorless. Dupa vreo doi ani de mirrorless am pus mana pe un DSLR si parca ma dadusem din mertan in caruta. Asa ma simteam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Astea sunt figuri. De parcă lumea nu a mai fotografiat până la apariția mirrorless ului. Și parcă ar fi mare chestie...tot un senzor și tot lumina. Îmi cer scuze...de fapt nu-mi cer, dar sa zici că te-ai simțit că și cum te-ai fi dat jos din merțan in căruță este de o ignoranta teribilă. Știu fotografi mari care inca pozează cu DSLR ul....zic mari, nu trompete ca mine și ca tine. Prietene, ignoranța ta este depășită doar de creanga cu are îți porți nasul.

      Delete
    2. Ohooo!!! Vad ca sunt cocalari si in domeniul asta! Da-mi voie la un doua cuvinte domnului cu Sony: mars ma!

      Delete
    3. As prefera totuși să vă purtați civilizat. Nimic nu scuză impolitețea.

      Delete
    4. Ok, scuze. M-am enervat.

      Delete

Aurora

 E ca o recunoaștere a nopților de învățat și stat sub stele. Poate pentru unii chestia asta nu înseamnă nimic. Dar pentru mine e important:...