Tuesday, February 27, 2024

Răsărit

 



Îmi plac răsăriturile. Poate din perioada căminelor mi se trage. Nu știu. Mă trezesc ușor, sar din pat, nu-mi place sa lenevesc. Ies afara și aștept Soarele. Nu-l aștept ca să fac nu-știu-ce salut, sau să mă închin la el. Ci pentru că mă face să zâmbesc. 

Fac parte din ceva imens și mă bucur că sunt norocosul care poate conștientiza frumusețea fiecărei dimineți in parte. 

Îmi vine să strig ca eroina lui Prevost "un autre jour, une autre vie!"

57 comments:

  1. Bai baiatule!!! Te-ai intrecut pe tine insuti.

    ReplyDelete
  2. Asta cum naiba ai facut-o? Zi-ne mai mult

    ReplyDelete
  3. Neața. Setările sunt : ISO 200, F11, L/800, metering spot, wb 6500K. Neapărat trepied. Aveți nevoie de o focala lunga. Eu am tras cu un supertele de 600mm. Compoziția se face incluzând un cadru un obiect de comparația, in cazul meu stâlpii.
    Soarele are aceeași dimensiune relativă pe parcursul întregii zile, doar că fiind sus pe cer, nu avem termen de comparație. De asta sunt preferate apusurile și răsăriturile: soarele e jos, găsim ceva de comparat.

    ReplyDelete
  4. In-cre-di-bil. Ma bucur ca ai iesit la poze. Ti-a trecut gripa?

    ReplyDelete
  5. aaaa, sa inteleg ca soarele e la fel de mare si ziua in amiaza mare?

    ReplyDelete
  6. Nu mi-a trecut grupa. Pozele sunt făcute de pe balcon. Că, daca tot nu poți dormi, găsești lucruri de făcut.

    ReplyDelete
  7. Astea sunt poze de National Geographic. Ireal. Dovada faptului ca poti gasi frumosul indiferent de locul in care te afli.

    ReplyDelete
  8. Eu vreau sa printez asa ceva si sa pun pe peretii camerei. Poti pune tiff-ul undeva?

    ReplyDelete
  9. M-ai inchis. Acum nu mai stiu ce poza sa pun pe ecranul calculatorului...

    ReplyDelete
  10. nu stiu de ce, dar pe mine poza asta ma excita :)))

    ReplyDelete
  11. Poate ca te imaginezi atinsa intr-un cadru de asta :))))

    ReplyDelete
  12. Hotarat lucru, ai ceva aparte. Iti amintesti ce iti spuneam despre faptul ca inciti? Este genul de poza in care te pierzi. Probabil ca tu nu vrei asta, probabil ca nu te gandesti la ce transmite poza ulterior, probabil ca ti se par prostii si bla-bla ce spunem noi aici.
    Nu sunt, asta esti in stare sa dai din tine. Asa esti tu.

    ReplyDelete
  13. De acord cu tot ce a spus colega. Iti marturisesc ca te-am stockarit putin pe facebook. Am citit tot ce ai scris. Am vazut ce ai fotografiat. Este o munca imensa acolo. Iar continutul este atat de frumos.
    Am impresia ca irosesti talentul imens pe care il ai. Daca as fi iubita ta, as sta cu biciul pe tine... aproape in toate situatiile :))))

    ReplyDelete
  14. Mulțumesc. Mă simt usor jenat. Nu sunt obișnuit cu genul asta de aprecieri.
    Recunosc că faza cu biciul suna bine :)))))

    ReplyDelete
  15. Tu neaparat trebuie sa ne arati si noua cum faci. Am mai vazut chestii de astea prin reviste. Dar niciodata nu am intalnit pe cineva care sa le faca.

    ReplyDelete
  16. Ce frumos...Mi-as dori foarte mult sa fac si eu asa. Dar n-am nici scule si nici bani de bagat in focala de 600mm. M-am uitat cat costa si m-am ingrozit. As vrea totusi sa imi iasa ceva frumos cu ce am. Adica un Nikon d7200, obiectivul de kit si unul 70-300mm.
    Lumea imi spune ca trebuie sa arunc ce am. E adevarat? Nu sunt atat de bogata incat sa fac asta. Tu ce crezi?

    ReplyDelete
  17. Nikon D7200 este un DSLR foarte puternic. Nu baga un seama ce îți spune lumea. Este adevărat că cele două obiective sunt pentru lumina buna. Seara incep să scârțâie. Dar pentru asta ai trepied. Faci expunere mai mare. Nu are sens sa bagi bani in altceva, din moment ce ai tot ce trebuie.
    Eu am inceput cu un Nikon D5600. Mult mai slab. Și aveam alea doua obiective pe care le ai și tu. Și am mai investit in unul Samyang de 14mm. Și să știi că majoritatea pozelor Astro de câmp larg, le-am făcut cu Samyang, pe care am dat 1200 lei.
    Cu obiectivul 70-300, poți face ce am făcut eu. Pentru că focala echivalentă este 70-300* 1,5 factorul de crop la Nikon. Deci rezultă 105-450mm...deci fara probleme.
    Tu crezi că eu am băgat 12.000 de euro într-un obiectiv de 600mm?
    Nu ...am făcut cu Olympus și cu obiectivul 70-300...doar că Olympus are factor de crop 2...de aici și focala de 600...e ok?

    ReplyDelete
  18. M-ai incurajat, multumesc. Esti frumos. Imi vine sa te imbratisez acum. Muream de ciuda. Toti in jurul meu isi cumpara tot felul de scule si rad de mine. Ai mei nu au banii lor.

    ReplyDelete
  19. Hmmm...bănuiesc că ești adolescenta? Maximum studentă? Cum te numești?

    ReplyDelete
  20. Sunt in clasa a 12-a la Negruzzi. Ma numesc Mara.

    ReplyDelete
  21. Încântat Mara. Uite cum facem: le închidem gura, da? Când ne întâlnit cu toții, vom face împreună o poză cu aparatul tău, cu obiectivul de kit. Și va ieși mult mai frumoasă decât ce fac ei cu trompetele lor scumpe, da? Și atunci râdem noi de ei. Deocamdată nu ii baga in seama. Adolescenții se dau mari cu chestii pe care nu le au ei, cum ar fi banii părinților.
    Vei mai creste și cu timpul vei realiza că sunt lucruri mult mai importante decât banii. Și toate cresc un interiorul tau. Ocupa-te de lucrul la tine: învață tot, vezi frumosul, folosește imaginația, iubește, trăiește în bucurie, iartă, treci peste orgolii, fii deschisă și curioasă la tot ce te înconjoară, nu ocoli obstacolele, ajuta cat poți de mult etc.
    Și vei vedea că vin și banii. Dar vin ca o consecință a ceea ce ești, nu va un scop în sine.
    Bunica mea îmi zicea că sunt oamenii atât de săraci încât au numai bani. Și avea dreptate. Nu trebuie sa te simți inhibată de genul asta de bullying. Ești mult mai mult decât vad ei, da?

    ReplyDelete
  22. Multumesc...mi-au dat lacrimile. Pot zbura, parca.

    ReplyDelete
  23. Mi-au dat si mie lacrimile si sunt dita iapa. As fi vrut sa fie langa mine cineva ca tine in momentele mele grele.
    E clar, tie imi trebuie neaprat un copil sau mai multi. Fac toti betivii si toti tiganii copii si oamenii care chiar merita, stau si se intreaba de zeci de ori. Asa se duce dracului societatea.
    Pe bune, as face copii cu tine macar din patriotism daca nu din altceva :)))))

    ReplyDelete
  24. Copii făcuți din patriotism :)))))))... Am mai auzit una :)))

    ReplyDelete
  25. Doamne, cat de frumos!

    ReplyDelete
  26. asta iese cand impletesti talentul cu sufletul bland

    ReplyDelete
  27. Ia te uita cum sar cucoanele pe tine. Adevarul e ca la ce poza ti-a iesit, i-as zice neveste-mii sa faca un copil cu tine:))))

    ReplyDelete
  28. Bravo, Bravo. Sunt impresionata.

    ReplyDelete
  29. imi place foarte mult. bravo. si ce i-ai zis fetei mi-a placut.

    ReplyDelete
  30. Am descoperit recent blogul tau. Apoi am descoperit si facebook-ul. Apoi am vazut cum esti. Te urmaresc de aproape o luna. Si mi-ar fi foarte greu daca ai disparea intr-o zi. Pentru ca in fiecare dimineata, imi beau cafeau cu ceea ce creezi in fata ochilor. Este un ritual care-mi umple sufletul la inceput de zi. Multumesc

    ReplyDelete
  31. Totul la superlativ, prizez tot ce faci. Abia astept sa te cunosc irl.

    ReplyDelete
  32. Buna dimineata. Cum te mai simti?

    ReplyDelete
  33. Neața. Destul de fucked up. Ieri mi-au dat antibiotic că cică mi-e atins puțin plămânul. Mi-au făcut o grămadă de teste...nu e COVID, nu e gripa a,b,c,d...z, nu e mă-sa. E o dihanie noua. Foarte tare! Faza urâtă e că spitalele sunt pline iarăși.

    ReplyDelete
  34. Stiu ca sunt pline. Lucrez intr-un spital. Nu se mai vorbeste dar este iarasi o mica mare problema. De data asta se pare ca e bacterial, insa o bacterie foarte rezistenta si care lasa sechele. Covidul a schimbat sistemul nostru imunitar, iar sistemul nostru a schimbat bacteriile care au trecut prin noi.

    ReplyDelete
  35. Aoleu. De asta a tinut-o pe fiica-mea 2 saptamani? Si pe mine la fel?
    Iti urez insanatosire grabnica. Probabil saptamana asta nu faci niciun grup.

    ReplyDelete
  36. Nu știu dacă fac. Deocamdată sunt irascibil, satul de stat un casă, cu dracii și temperatura la cote maxime. As fi vrut să fac duminică seara, pentru că Luna este în descreștere, cerul bun și se prind Pleiadele foarte bine. Iar Pleiadele sunt ușor de pozat și e un bun obiect pentru a învăța astrofoto. Daca mă simt bine, ne vedem duminică seara. Vă anunț din timp, sa nu va stricați programul din cauza mea. Să-mi dați mesaj pe messenger care vreți să veniți, iar eu vă trimit coordonate cu locul unde trebuie să ajungeți.

    ReplyDelete
  37. Ok...s-au înscris 32 de oameni până acum. Am verificat profilele. Voi trimite invitația doar celor care au treabă cu fotografia. Am observat că printre cei care vor sa vină sunt mulți/ multe care nu au făcut o poză în viața lor, exceptând selfie-urile cu buzițele țuguiate. Îmi pare rău, după cum ziceam, facem o întâlnire pentru oamenii care sunt interesați de astrofotografie și/ sau fotografie in general.

    ReplyDelete
  38. Eu nu ma pricep la fotografie. Dar imi place foarte mult cum scrii. Si imi place de tine, ca om. Voiam sa te cunosc. De asta m-am inscris. Se pare ca va trebui sa ma apuc de fotografiat pentru a te intalni :)))

    ReplyDelete
  39. Ehhh...am zis de nenumărate ori. Voi credeți că eu mă joc. Dar nu mă joc deloc. Nu caut prietenii, nu caut relații, nu caut nimic din trompetele la care sperați. Doar chestii educaționale. Și le fac pentru că m-ați rugat sa le fac, pentru că puteam sa îmi ocup duminică cu altceva mai pentru mine.
    Ok, poate tonul meu este dur. Acum. Mă simt rău și n-am chef de glumițe. Dar accesați ideea din mesajul meu, va rog. Și încercați să îmi respectați regulile.

    ReplyDelete
  40. Better today? Si mai putin moody? :)

    ReplyDelete
  41. Daca era sambata, veneam si eu cu mare drag, dar de luni incep simularile la bac pentru unii dintre noi :) ..deci duminica..odihna. Abia astept sa povestiti pe aici cum a fost !

    ReplyDelete
  42. Si eu as fi preferat tot sambata. Dar am vazut ca duminica seara e cer mai senin. Sambata este innourat. Probabil de asta s-a gandit la duminica. Acum nu fac mofturi. Bine ca se intampla.

    ReplyDelete
  43. da, asta cu cerul. si a mai zis ca e Luna in descrestere.

    ReplyDelete
  44. Buna. Cineva ma poate lua si pe mine cu masina duminica? Sunt Mara. Parintii nu ma lasa sa ies din oras seara doar daca merg cu niste adulti, pe care vor sa ii vada ei. Si nu pot sta mai mult de ora 12 noaptea.

    ReplyDelete
  45. Buna. Si o primavara frumoasa! Da, este un cliseu, o chestie de marketing, dar e o urare de bine. Mara, te putem lua noi cu masina. Eu am 44 de ani si prietena mea 31. Daca e ok pentru parintii tai, atunci mergi cu noi. Nici noi nu stam mai mult de ora 12.

    ReplyDelete
  46. Cum va cheama, sa stiu ce sa le zic?

    ReplyDelete
  47. Alina si Dan. Pentru probitate: Alina e medic rezident, eu am un magazin mic. Esti in siguranta cu noi. Sa nu le fie frica parintilor.

    ReplyDelete
  48. Buna. Am făcut un grup pe messenger cu cei care ați primit invitații. Acum puteți discuta acolo despre chestii logistice.

    ReplyDelete
  49. Deci nu vom mai sti ce se discuta. Bai dar spuneti-ne si noua, nu ne lasati asa in ceata.

    ReplyDelete
  50. Nu e ceva de spus. Instructiuni despre unde ne vedem, cum ajungem, cum sa ne imbracam. Facem intr-o poiana din padure, aproape de casa lui, fara poluare luminoasa de la becuri. Trebuie sa avem trepied, aparat foto, obiectiv cat mai luminos. Sa avem incalzitoare anticondens pentru lentila, ne-a zis ca gasim la Decathlon. Sa ne imbracam in mai multe straturi ca e frig si umezeala. Ghete cu talpa groasa si doua perechi de sosete. Lanterne frontale de la care vom folosi lumina rosie, tot de la Decathlon. Sa avem ceva de mancare si un termos si ceai/cafea/vin/tuica/orice doar sa fie bautura calda.
    Sincer sunt mirata. Nu ma asteptam sa trebuiasca atatea chestii, dar banuiesc ca stie ce vorbeste din moment ce le-a cerut.

    ReplyDelete
  51. ma asteptam sa faca la el la curte, ca asa a zicea.

    ReplyDelete
  52. Cred ca va face si in curte pe viitor. Dar nu cred ca vrea sa aduca atatia necunoscuti in casa lui. Si bine face. Si eu as face la fel. Dupa ce ne cunoastem va fi altceva.

    ReplyDelete
  53. Ce liniste e azi aici. V-ati mutat cu discutiile pe grup? Spuneti-ne si noua despre ce e vorba.

    ReplyDelete
  54. Eee, e mare organizare. Care cu ce masina sa vina, liste de cumparaturi, liste cu chestii de adus. E o vanzoleala de parca se organizeaza o nunta.

    ReplyDelete

Lumina

 Mai devreme sau mai târziu ajungi la ea. La lumina. Sau ea vine la tine. Se întâmplă de fiecare dată când luptăm pentru ce ne dorim. De fie...